Om mig

Jag heter Anne Marie och bor med man och barn tillsammans med alla våra leonberger & Landseer i ett rött hus i Hälsingeskogen vid älvens dalgång.

Våra hundar lever tillsammans med oss som familjemedlemmar och alla valpkullarna föds naturligtvis upp inomhus i anslutning till köket. Min målsättning med avelsarbetet är att föda upp rastypiska, friska, sunda och glada hundar under de bästa förhållanden, till att bli harmoniska familjehundar till glädje för många. Respekt och ödmjukhet är för mig två viktiga riktmärken i uppfödningen och i den givande kontakten med hundvänner och valpköpare.

Familjens första leonbergertik köptes 1981 och hette Löwengolds Honnette. Meningen var att hon och jag skulle tävla bruks/lydnad, men med tiden väcktes intresset mer och mer för utställning och avel. Min första kull såg dagens ljus en kall februaridag 1986. Ur denna kombination sparades tikvalpen Antirra-Aniara "Tirris", som sedemera blev svensk utställningschampion och mor till fyra kullar med olika hanar. Dessa hanar var Mälarlejonets Turbo, Terr-Leons Wezappa, Mälarlejonets Urios och Zeldas Zar.

Under åren har hittills 42 leonberger och 4 landseer kullar fötts upp på kenneln, men den som visat sig bli den stora stjärnan är en tikvalp född ur "Tirris" sista kull med Zeldas Zar; VDH-champ, Club-champ, ESGR-99/2000, Such Bölelejonets Izzaya ur Lönndom "Bebis".

 A-MV20110106T1

 

 

                                                      ****************************************************

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

   Blogg

 

 

 

 

 

 

 

ogg